Levensschool                 Gemeenschap                Spiritualiteit

 

 

                                              

 

                                                                 

                                                                       Meditatie

 

In hun veelzijdigheid zijn meditaties een belangrijk onderdeel van ons werk in het ZijnInstituut. Deelnemers aan onze workshops ervaren verschillende meditaties.

De Kundalini-meditatie, Dynamische-meditatie en de Quantum Light Breath-meditatie (QLB)  maken deel uit van onze bondingdagen.

Geleide meditaties worden ingezet bij de familieopstellingen en het LotusProces.

Sacrale dans als meditatie gebruiken we bij al onze workshops.

 

Aan de actieve meditaties zoals Quantum Light Breath, de Nada Brahma en de Hart-chakra meditatie kunt u op verschillende dagen deelnemen. In aansluiting op de meditaties is er gelegenheid om in de groep ervaringen uit te wisselen.

 

Quantum Light Breath Meditatie

Adem je vrij!

Quantum Light Breath 3

 

Een transformerend ademproces door Jeru Kabal

 

Quantum Light Breath is een effectieve ademmeditatie van een uur die op krachtige wijze tot reiniging en verheldering van lichaam, geest en ziel leidt.

Dit ademproces doe je terwijl je zit en wordt vergezeld van muziek. De meditatie is ontwikkeld door de mysticus Jeru Kabal op basis van Vipassana - een oude meditatie, meer daan 2500 jaar oud, die doo ritmisch ademen en muziek versterkt wordt.

De meditaite is eenvoudig en effectief en leidt verrassend snel tot meer heloderheid en welbevinden. QLB maakt oude innerlijke programma's, patronen en innerlijke blokkaden los, die nog vastzitten in het onderbewustzijn en door de adem getransformeerd worden. Deze dynamische meditatie versnelt je groeiproces en kan alleen of  in een groep worden gedaan.

Ondersteund door muziek begeleidt de stem van Jeru Kabal je op weg naar de opening van je hart. Hij nodigt je uit om je volledig te openen voor de adem, het leven, de levendigheid en de vreugde.

Veel deelnemers zeggen achteraf dat ze diepe inzichten, creatieve noties, een opening van het hart, duidelijke ontspanning en grotere duidelijkheid hebben gekregen.

Versterk je zelfgenezende krachten

• Laat je vastgehouden angsten en spanningen los

• Bevrijd je van remmende patronen en blokkaden

• Transformeer stress en ergernis

• Breid je energieveld uit, verruim je bewustzijn

• Open je voor een directe extatische ervaring

 

"Adem diep naar de bron van je herlderheid,

ontdek je ware natuur.

Het is de moeite waard."

                             Jeru Kabal

 

Hart-chakra meditatie

De Hart-chakra meditatie vormt het hart van het ZijnInstituut. Iedereen is van harte welkom om eraan deel te nemen.

De basis van deze Hart-chakrameditatie is een eeuwenoude en veelvuldig toegepaste oefening uit de soefi traditie. Het is een bijzonder eenvoudige adem- en bewegingsoefening die innerlijke spanning losmaken en de energieën van het hart vrijleggen en weer tot stromen brengen kan. Deze meditatie kalmeert en geeft eveneens energie en ondersteunt onszelf om weer meer vanuit het centrum van het hart te handelen. De zachte en tegelijkertijd actieve meditatietechniek sensibiliseert het hart-chakra en reinigt het gehele organisme. Opgekropte gevoelens kunnen verdwijnen en een nieuwe opgewektheid en vreugde in het hart worden ontdekt. De Hart-chakrameditatie kan op elk moment van de dag worden gedaan, alleen of samen met anderen.

 

Waarom chakra meditatie?

Volgens de opvattingen van Indische en vele andere culturen zijn chakra’s de eigenlijke menselijke energiecentra. Hun uitwerkingen of invloed (“energie-frequenties, trillingen”) doordringen alle zijnsniveaus van lichaam, geest en ziel en ook de etherische gebieden van het lijf waartoe ook de aura behoort. In de regel worden zeven belangrijkste chakra’s onderscheiden die zich op verschillende hoogten langs de ruggengraat  bevinden. Zij zijn de doorgangspunten van alle kosmische energieën en hun dynamiek beïnvloedt al onze activiteiten.

De functies van een of meer chakra’s kunnen door velerlei oorzaken worden gestoord. De oorzaken variëren van overwerktheid, stress en emotionele onderdrukking tot alle soorten van psychische wonden. Er zijn verschillende methoden om genezend met de energiecentra om te gaan, maar de verbinding van adem- en bewegingsoefeningen geldt als een van de succesvolste methoden.

Het hart-chakra wordt beschouwd als de bemiddelaar tussen alle andere chakra’s. Als het hart-chakra geopend is, kunnen alle energieën vrij stromen. Wij voelen ons dan in harmonie met ons zelf en alle andere schepselen. Wij voelen ons geborgen en stralen warmte, tevredenheid en hartelijkheid uit. We nemen deel aan de natuurlijke stroom des levens en onze liefde is onbaatzuchtig.

 

 

 

 

ZijnInstituut, LotusProces, Regina Veenman, Eef Veenman, Bonding lichaamspsychotherapie, familieopstellingen, vasthoudtherapie, Zijnsgericht coachen, Twente, Hengelo, Enschede, Zutphen, Gelderland, Almelo, Winterswijk, achterhoek, Eibergen, Haaksbergen, meditatie,

 

 

ZijnInstituut * Godfried Bomansstraat 96 * 7552NV Hengelo * NL * T. 0031 74-2593452 * KvK 59328665     info@regina-veenman.com *** www.regina-veenman.com *** www.mimesis-verlag.com