Eef Veenman (1958)

 

Eef heeft een ontwikkeling doorgemaakt van ik naar wij. Zijn vader en moeder, de situatie in het ouderlijk huis en een aantal traumatische ervaringen gaven hem genoeg levensraadsels op om uitgebreid op onderzoek uit te gaan naar zijn essentie van het mens-zijn. 

Eef beoefent sessies "Emotionele openheid en aanraking", zijnsgericht-coachen naar Fred Korthagen, contemplatie, meditatie.

Link naar het optreden van Eef met Fabian, Hein, Sieme en Sem van Maak 'r een feest van/Die laatste dag (tekst en muziek Willem Vermandere). Maak 'r een feest van: Tekst Herman Brood (afscheidsbrief); muziek Krishna Das van het liedrefrein van Namah Shivaya). 

 

 

Emotionele openheid en aanraking zijn voor Eef ook een levenshouding. De zes primaire gevoelens en de zeven basisbehoeften zijn Eefs praktische leidraad. Doel van elke begeleiding is het groeien in de mogelijkheden om je over te geven aan de overvloed en volheid van het leven. Daar horen alle bovengenoemde primaire gevoelens bij; dus ook bijvoorbeeld de pijn die psychische transformatie nou eenmaal begeleidt. En de vreugde over innerlijke doorbraken.

Zeven basisbehoeften staan bij Eef centraal:

-lichamelijk nabij-zijn en emotionele openheid zijn levensnoodzakelijk.

 

Voelen en verlangen/willen staan tenslotte voor Eef centraal omdat ze de basis en het kader van handelen en denken vormen en een wildgroei van het denken voorkomen. De taalspelen waarin we geloven worden aangedreven door wat we voelen en door wat we wensen, verlangen en willen. Zo krijgen we toegang tot onze missie en visie.

Het doordringen tot, en het inzetten van, de persoonlijke kernkwaliteiten zoals authenticiteit, betrokkenheid en passie, en het aanboren van de energie van de transpersonale, universele kwaliteiten liefde, vreugde, stilte, creatiekracht, ruimte, energie en intelligentie vormen voor Eef een voorwaarde om in flow te zijn en een vervuld leven te leiden dat tot gelukgevoelens kan leiden in dankbare voldoening.

 

 

                               

 

 

Ik heb sociale wetenschappen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Utrecht met twee eerstegraads lesbevoegdheden; heb de opleiding afgemaakt in bondingpsychotherapie en als zijnsgericht coach en als docent en beeldcoach verbonden aan het Montessori College Twente. .

Eef heeft uitgebreide ervaring met contactimprovisatie, Moderne Dans en lichaamswerk waaronder Alexander techniek. 

Eef is oprichter van uitgeverij mimesis  en in mei 2014.verscheen zijn roman De Vrije Loop

 

Regina Veenman, Bonding psychotherapie, familieopstellingen, Zijnsgeorienteerd coachen, groepstherapie, vasthoudtherapie, gemeenschap, meditatie, Hengelo, Enschede, Twente, Almelo

ZijnInstituut * Godfried Bomansstraat 96 * 7552NV Hengelo * NL * T. 0031 621348657 * KvK 59328665 | e.veenman@osghengelo.nl *** www.mimesis-verlag.com